Haberler | Forum | Meb | Sağlık | Sözleşmeli | Kpss | Adalet | Diyanet | Kariyer | Anket | Spor | Oyun | Sohbet | FM
Haberler
9 Şubat 2010, Salı 15:11:14

Giriş Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Dünya Spor Sağlık Kültür Sanat Teknoloji Eğitim Yazarlar
• İlaç Tanıtımında Sınır Yok Yanlışlıklar Devam Ediyor      • İlaçta 2,5 Milyar Liralık Tasarruf      • Ücretli Öğretmen Sayısını Belirlenecek Analiz Yapılacak      • Diyanetten Basım Açıklaması - Bardakoğlu Bir Taş Attı      • Yıllık Geliri 40 Bin Tl’nin Üzerinde Olanlar Vergilere Dava Açabilir      • Yönetici Atama Yönetmeliğine Değişiklik İsteği      • Doktor Odasında Ölü Bulundu      • Hangi Hizmet, Ne Kadar Sürede Bitecek?      • Asansöre 4 Kişi Binip 5 Kişi Çıktılar      • Erhan Tuncel Memurluk İçin Mülakatı Geçemedi      • Adalet Bakanlığı Mübaşir ve Şoför Alım İlanı      • Yüzüğe Hasret Gidecekler      • "gelecek Sezon Üç Dünya Yıldızı Getiriyorum"      • Milli Takımımızın Yeni Teknik Direktörü Hiddink mi      • Başımıza Cuval Geçirenin Yemeğine Katılan Vekiller     

Başbakanlıktan Mutabakat Metnine Uyun Uyarısı

4  Temmuz  2009  Cumartesi
BAŞBAKANLIKTAN MUTABAKAT METNİNE UYUN UYARISI
Benzer Haberler İçin Tıklayınız

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yayımladığı genelge ile 2008 Yılı Toplu Görüşme sürecinde konfederasyonlarla yapılan mutabakata kamu kurum ve kuruluşlarının uymasını istedi. 

 

   Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuya ilişkin "Sendikal Gelişmeler Doğrultusunda Alınacak Önlemler” ile İlgili (2009/12) Sayılı Başbakanlık Genelgesi" Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Genelgede, demokratik ve sosyal hukuk devleti ilkesinin en önemli gereklerinden birinin örgütlenme özgürlüğünün sağlanması olduğu ifade edildi. Örgütlü toplumun, demokratik toplum düzenini ve katılımcı yönetimi gerçekleştirmenin vazgeçilmez şartı olarak değerlendirildiğine dikkat çekilen genelgede, “Devletimizin de taraf olarak onayladığı uluslararası sözleşme ve belgeler ile Anayasa başta olmak üzere iç hukuk düzenlemelerimizde, memurlar dahil tüm çalışanların sendikal örgütler kurabilmeleri, kurulmuş bulunan sendikalara üye olabilmeleri, sendikalar ve üst kuruluşlarının amaçları doğrultusunda faaliyette bulunabilmeleri, örgütlenme özgürlüğü kapsamında güvence altına alınmıştır” denildi.

 

Genelgede, 2008 Yılı Toplu Görüşme sürecinde Kamu İşveren Kurulu ile yetkili kamu görevlileri sendikaları ve bunların bağlı bulunduğu Konfederasyonlar arasında mutabakata varılan konularla ilgili olarak kamu kurum ve kuruluşlarının, belirtilen hususlara riayet etmeleri istendi.

 

 

 

 

Başbakanlıktan:

Konu :         Sendikal Gelişmeler Doğrultusunda

                      Alınacak Önlemler.

 

GENELGE

2009/12

 

Demokratik ve sosyal hukuk devleti ilkesinin en önemli gereklerinden biri örgütlenme özgürlüğünün sağlanmasıdır. Örgütlü toplum, demokratik toplum düzenini ve katılımcı yönetimi gerçekleştirmenin vazgeçilmez şartı olarak değerlendirilmektedir. Devletimizin de taraf olarak onayladığı uluslararası sözleşme ve belgeler ile Anayasa başta olmak üzere iç hukuk düzenlemelerimizde, memurlar dahil tüm çalışanların sendikal örgütler kurabilmeleri, kurulmuş bulunan sendikalara üye olabilmeleri, sendikalar ve üst kuruluşlarının amaçları doğrultusunda faaliyette bulunabilmeleri, örgütlenme özgürlüğü kapsamında güvence altına alınmıştır.

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununun 2001 yılında yürürlüğe girmesinden sonra 2002 yılından beri Hükümeti temsilen Kamu İşveren Kurulu ile her bir hizmet kolunda yetkili sendikalar ve bunların bağlı bulunduğu konfederasyonlar arasında toplu görüşmeler gerçekleştirilmektedir.

2008 Yılı Toplu Görüşme sürecinde Kamu İşveren Kurulu ile yetkili kamu görevlileri sendikaları ve bunların bağlı bulunduğu Konfederasyonlar arasında mutabakata varılan konularla ilgili olarak kamu kurum ve kuruluşları, aşağıda belirtilen hususlara riayet edeceklerdir:

  1) Görev mahalli dışında bir ortaöğretim kurumunu merkezi sınavla kazanan çocuğu bulunan memurun, söz konusu yerde çocuğunun yatılı öğrenim görme imkanı yoksa bu yerde memurun çalıştığı kuruma ait boş bulunan kadroya, hizmetine ihtiyaç bulunması ve o bölgeye atanabilme konusunda gerekli nitelikleri taşıyor olması şartıyla öncelikle atanması sağlanacaktır.

  2) Hizmet gerekleri, personel ve kadro planlaması ile liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde kurumların görevde yükselme yönetmelikleri kapsamına giren kadrolara atama ihtiyacının doğması halinde, gereken en kısa sürede görevde yükselme mahiyetinde atama prosedürü uygulanacaktır.

  3) Kurumlarca hizmetin yürütülmesinde verimliliği artırma amacına dönük olarak hizmet içi eğitimler düzenlenecek, ihtiyaç bulunması halinde bu konuda kurumun bulunduğu hizmet kolunda faaliyette bulunan sendikalarla işbirliği içinde çalışmalarda bulunulacaktır.

4) Engelli kamu çalışanlarına yönelik olarak;

- Engelli personel istihdam eden kurum ve kuruluşlar, mahalli idareler ve ilgili kurumlarla koordinasyon temin edilmek suretiyle kamu kurum ve kuruluşu yönüyle ayırım yapılmaksızın engelli kamu görevlilerinin kamuya ait servis araçlarından yararlandırılmaları,

- Engelli kamu çalışanlarının atama ve yer değiştirmelerinde engelleri açısından sıkıntı oluşturmayacak hizmet alanlarında ve birimlerinde görev yapmalarını sağlayacak tedbirlerin alınması,

- Kamu hizmet binalarının engelli kamu çalışanlarının çalışma şartlarını kolaylaştıracak şekilde düzenlenmesi,

hususlarına azami özen gösterilecektir.

  5) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 25 inci maddesinin uygulanması ile ilgili olarak; yürütülen soruşturma ve yargılamanın tabi olduğu kanuni işlem sonucunda memur hakkındaki şikayet ve ihbarın sabit görülmemesi durumunda, memurun garaz, soyut hakaret veya uydurma bir suç maksadıyla maruz kaldığı bu isnat ve iftiralara karşı korunması için kamu davası açılması konusunda yetkili amirlere yüklediği sorumluluğun yerine getirilmesinde titizlik gösterilecektir.

  6) 657 sayılı Kanunun 178 inci maddesinin (B) bendinde yer alan, personele yaptırılan ve ücretle karşılanamayan her sekiz saatlik fazla çalışma için bir gün izin verilmesi konusunda Kanunun amir hükmüne titizlikle uyulacaktır.

  7) 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi olarak istihdam edilen sözleşmeli personelin yıllık izinlerini yıl içerisinde kullanmaları sağlanacaktır.

  Bilgilerini ve gereğini önemle rica ederim.

Forumlarda Bu Konuyu Tartışmak İçin Tıklayınız

 Haberler
_______________________________________________________________________________________________________
12094 kez okunmuştur. Yorum Ekle Arkadaşına Gönder Sayfayı Yazdır


Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan olmak ister misiniz?


İlaç Tanıtımında Sınır Yok Yanlışlıklar Devam Ediyor
Vahap Munyar belli ki söylenenlerden iknâ olmuş: ?İşin tadını kaçırmadan, doktorlara 'rüşvet'e dönüştürmeden ilaç tanıtımı yapmanın bir zararı var mı? ? diye yumuşacık soruyor.

İlaçta 2,5 Milyar Liralık Tasarruf
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, 2010 yılında ilaç harcamalarında 2,5 milyar lira tasarruf sağlanmasının beklendiğini söyledi.

Ücretli Öğretmen Sayısını Belirlenecek Analiz Yapılacak
Bu dosyada Alan bazında Ücretli Öğretmen sayılarının girileceği ve görevlendirme nedeni olarak
Diyanetten Basım Açıklaması - Bardakoğlu Bir Taş Attı
Yıllık Geliri 40 Bin Tl’nin Üzerinde Olanlar Vergilere Dava Açabilir
Yönetici Atama Yönetmeliğine Değişiklik İsteği
Doktor Odasında Ölü Bulundu
Hangi Hizmet, Ne Kadar Sürede Bitecek?
Asansöre 4 Kişi Binip 5 Kişi Çıktılar
Erhan Tuncel Memurluk İçin Mülakatı Geçemedi
Adalet Bakanlığı Mübaşir ve Şoför Alım İlanı
Yüzüğe Hasret Gidecekler
"gelecek Sezon Üç Dünya Yıldızı Getiriyorum"
Milli Takımımızın Yeni Teknik Direktörü Hiddink mi
Başımıza Cuval Geçirenin Yemeğine Katılan Vekiller
Telefon Bedava Oluyor!
4/c Li Personelin Haklarında Son Durum Ne
Şef Kadrosu Görevde Yükselme Eğitimi 18 Şubat 2010 Tarihinde
P K K 15 Şubat'ta Yine Sokakları Karıştırmayı Planlıyor
Son Yıllarda Yediğim Ekmeklerin Hiç Tadı Yok


Etiketler Başbakanlıktan ,Mutabakat ,Metnine ,Uyun ,Uyarısı ,





Bebekler İkiz Babalar Farklı -süperpetasyon-
C.K. 2006 yılı aralık ayında ikiz erkek bebek dünyaya getirdi. Bebeklerden birine M. E. diğerine ise C. E. adı konuldu.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
Şifremi Unuttum | Üye Ol


Haberler
Şubat 2010 Haber Data © 2006-2008 Tüm hakları saklıdır. / ANKARA
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.
Sitene Haber Ekle
Rss Akışı