Bingöl Sağlık Sen Şube Başkanı Nedim Hant, Sendikalarının, yetkili olduğu Bingöl Devlet Hastanesi'nde görev yapan çalışanları adına komisyonda bulunmuş, Bingöl Devlet Hastanesi ve Halk Bankası arasında maaş promosyonu antlaşması imzalanmış, komisyonda bulunan Sağlık – Sen'in yoğun çabası sonucu 2 yıllığına sadece maaş üzerinden kişi başı 400,00 Türk Lirası olarak anlaşma sağlanmıştır. dedi.
Bingöl'de hizmet veren diğer sağlık kuruluşlarında olduğu gibi, Bingöl Devlet Hastanesi'nde yetkili olan Sağlık Sen Bingöl Şubesi, kurum nezdinde oluşturulan ihale komisyonunda çalışanların yüzünü güldürecek anlaşmaya imza atıldığını açıkladı. Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Bingöl Sağlık Sen Şube Başkanı Nedim Hant; şu bilgileri aktardı: “Küresel ekonomik mali krizin yaşandığı şu günlerde böyle bir antlaşma yapılması çalışanlar adına bir kazançtır. Yaşanan küresel mali krize üyelerimizden almış olduğumuz yetkinin hakkını vermek için uğraşımız neticesinde Bingöl Devlet Hastanesi bünyesinde görev yapan çalışanlar kişi başına 400,00TL alacak. Çalışanların lehine oluşabilecek her olayın savunucusuyuz. Sağlık – Sen için artık oturmak yoktur. Daima çalışarak, sorunların giderilmesi için çaba harcayacağız. Türkiye'de yetkili sendika olmamızı sağlayan üyelerimize layık olacağız. Sorunları bir bir çözerek iş hayatı koşullarını düzeltmek için asla durmayacağız." diye konuştu.
HANT şöyle devam etti: “Sağlık çalışanlarının yıllardan beri süre gelen birçok sorunları bulunmaktadır. Bu sorunlardan bir tanesini de ekonomik sıkıntılar oluşturmaktadır. Maaş promosyon anlaşmasının bir nebze de olsa geçici bir ferahlık sağlayacağına inanıyoruz. Ekonomik krize rağmen böyle bir anlaşmanın yapılmasında başta ihale komisyonu üyeleri olmak üzere emeği geçen bütün arkadaşları, özellikle Sağlık – Sen adına komisyonda bulunan arkadaşlarımı kutluyorum." dedi