Şubatta Sözleşmeli Öğretmen Alınacak mı? Şubatta 4/b öğretmen görevlendirilecek mi?
Şubat ayında MEB 8 bin kadrolu öğretmen ataması yapılacağını belirtti.Bilindiği gibi Bakan Beyin açıklama yaptığı bu 8 bin kadroyu, sözleşmeli pozisyonda görevlendirilen 4/B li öğretmenler dolduracak.Şu anda öğretmen adaylarının cevap aradığı soru şu: Sözleşmeli öğretmenleri boşalttığı 8 bin kadroya yeniden sözleşmeli öğretmen görevlendirilecek mi?
Geçen yıl, Milli Eğitim Bakanlığı 2008/1 öğretmen başvurularında 4.786 kadroya 31 alanda öğretmen ataması yapmış.Alınacak başvurulara bağlı olarak boşalacak kadrolara da sözleşmeli öğretmen görevlendirmesi yapmıştır.
BAKANLIĞIN İLGİLİ YAZISI İçİN TIKLAYINIZ http://www.kamudanhaber.com/dosya/basin.pdf
Bu yılda yaklaşık 250 bin öğretmen adayı,gözünü MEB yapacağı açıklamaya çevirmiş durumda.Ne yazık ki öğretmen adayları sözleşmeli öğretmen alımı olması için dua eder hale getirilmiştir.Sayın Bakanın her ne kadar sözleşmeli öğretmenleri kadroya geçireceğiz,sözleri kamuoyunda bayram havası yaratsa da ;Bugün öğretmen adaylarının, sözleşmeli öğretmen alınması için dua eder hale düşürülmesi de, Bakanlığın yanlış uygulamalarından kaynaklanan kanayan bir yara haline gelmiştir.
MEB, eğer ki Şubat ayında 8 bin yeni sözleşmeli öğretmen görevlendirmesi yapmazsa bir ilke daha imza atacak.Bir öğretmen adayını önce sözleşmeli pozisyonda görevlendirip, daha sonra bu sözleşmeli öğretmen görevlendirmesini kadroya geçirerek kamuoyuna atama yapmış gibi yansıtacak.Kısaca atamasını yaptığı 8 bin öğretmeni kamuoyuna 16 bin öğretmen ataması gibi gösterecek.
Şubatta Sözleşmeli öğretmen Görevlendirmesi Yapılacak mı?
Şimdi öğretmen adaylarının merakla beklediği bu soruya MEB in verdiği 3 ayrı cevap.
Cevap 1- SN……….. 10.12.2008 TARİHİNDE 703172 NUMARALI İNTERNET BAŞVURUNUZ AK PARTİ İLETİŞİM MERKEZİ TARAFINDAN ONAY VERİLEREK MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA YöNLENDİRİLMİŞTİR.İLGİLİ BAKANLIĞIN VERMİŞ OLDUĞU CEVAP AŞAĞIDA BELİRTİLDİĞİ ŞEKİLDEDİR:
Sayın ..; 1) Hiç bir atama döneminde yanlış bilgi verilmemiştir. 2) Kadroya geçen her sözleşmeli öğretmen yerine aynı atamada veya bir sonraki atamada mutlaka atama yapılmaktadır. 3) Bakanlığımıza tahsis edilen kadrolar, her branşın öğretmen açığı oranında branşlara taksim edilmekte ve atama yapılmaktadır. 4) Yalnız 2008 de Türkçe branşından 1261 atama yapılmıştır. 5) Atanmak için yeterli KPSS puanı almak şarttır. çünkü başka atama biçimi yoktur. İyi yıllar dileriz.
Cevap 2 - SN……… 30.11.2008 TARİHİNDE 699110 NUMARALI İNTERNET BAŞVURUNUZ AK PARTİ İLETİŞİM MERKEZİ TARAFINDAN ONAY VERİLEREK MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA YöNLENDİRİLMİŞTİR.İLGİLİ BAKANLIĞIN VERMİŞ OLDUĞU CEVAP AŞAĞIDA BELİRTİLDİĞİ ŞEKİLDEDİR:
Sayın öZCAN; 2009-1 atama döneminde 8 bin kadroya atama yapılacaktır. Kadroya geçen sözleşmeli öğretmenlerin yerine de sözleşmeli atama yapılacaktır. İyi yıllar diliyoruz
Cevap 3 -- Sayın Dilek s…..
AK Parti İletişim Merkezi'ne yapmış olduğunuz 707902 numaralı başvurunuz Milli Eğitim Bakanlığına iletilmiştir.Bakanlığın ilgili biriminden gelen cevap aşağıda yer almaktadır.
Sayın S.; 2009-1 atama döneminde 8 bin kadrolu öğretmen atanacaktır. Kadroya geçeceklerin yerine ya aynı atamada veya bir sonraki atamada sözleşmeli öğretmen atanacaktır. Talebiniz ilgili birime iletilmiştir. İyi yıllar dileriz..
Bilgilerinize sunar sistemimizi kullandığınız için teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.
Saygılarımızla
Şubat ayının yaklaştığı bu günlerde öğretmen adayları, MEB bakanlığının sözleşmeli öğretmen görevlendirmesini beklemektedir. Ne yazık ki bu sistem öğretmen adaylarını, sözleşmeli öğretmen alımı için dua eder hale getirmiştir. Kpss puanı bile olmayan kişilerin atandığı bu dönemde, Kpss de yüksek puan alan binlerce öğretmen adayı şu anda açıkta beklemektedir.örneğin : Fen ve teknoloji branşında 86.5 puanla öğretmen adayları atama beklerken, Kpss puanı olmayan Lise Matematik branşında öğretmenin atandığına şahit olmuştur.
Milli Eğitim Bakanının son günlerdeki açıklamalarında sözleşmeli öğretmenleri kadroya alacağız demesi hiç inandırıcı değildir. Daha iki ay önce Mecliste sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi ile ilgili meclis oylamasına RED oyu kullanan sayın Bakan değil miydi?
Aynı Bakan değil miydi genel seçimler öncesinde de öğretmenlerin ayakta tedavi olduklarında ek dersleri kesilmeyecek diye medyaya çıkan ve sadece seçim dönemi için 6 aylık ek ders genelgesi çıkaran. Seçim sonrası da öğretmenleri sahtekarlık yapmakla suçlayan. öğretmenlerin var olan ek derslerine de göz diken, Seçim sonrası yaptığı yeni ek ders düzenlemesiyle öğretmenlerin bir günde 7 saat ders ücretini de kesende sizdiniz sayın Bakan.
Sayın Bakan yine bir seçim öncesi ve yine meydanlardasınız sözleşmeli öğretmenlere kadro vereceğim diye,madem kadro verecektiniz neden iki ay önce kanun teklifini meclisten geçirmediniz.Sayın Bakan acaba Anayasa mahkemesinden bir duyum mu aldınız.Sözleşmeli öğretmenliğin dava edildiği, Anayasa mahkemesinin sözleşmeli öğretmenlerle ilgili kararını vermesini beklediğimiz şu günlerde bu açıklamanız bize hiç inandırıcı gelmedi. Bu açıklamaları yapmanızın iki nedeni var birincisi seçim öncesi oy kaygısı, ikincisi Anayasa mahkemesinin sözleşmeli öğretmenler lehine vereceği kara hakkında bir duyum almanız.
Ama artık millet uyandı sayın Bakan ve maalesef eğitim camiası 5 yılı aşkın süredir Bakanlık yaptığınız dönemde sizi çok iyi tanıdı.Şu anda ne acıdır ki sözleşmeli öğretmenler sizin kadroya alacağız açıklamalarınıza itimat etmiyor. Bu ülke nasıl bir hale geldi ki bir eğitim çalışanı koskoca Milli Eğitim Bakanının sözüne itimat etmiyor. Maalesef bunların suçlusu sizsiniz Sayın Bakan.
Yaptıklarınızın hangisini sayalım sayın Bakan, Sizin 5 yılda yaptığınız icraatları yazmaya ne bizim zamanımız yeter,nede bunları okumaya milletin zamanı yeter.
Sayın Bakan istifa etmeye niyetinizin olmadığını bildiğimiz için,tüm dünyanın ve ülkemizin zor şartlardan geçtiği şu günlerde zor durumda olan öğretmenler ve öğretmen adayları için bari bir iyilik yapın.
Milli Eğitim Bakanlığının Sözleşmeli öğretmen alımına bir an önce son verin ve bütün sözleşmeli öğretmenleri kadroya alın. Bu ülkenin fedakar insanlarına ,Milli Eğitim Bakanının yapacağı en büyük iyilik; Şubat ayında bütün sözleşmeli öğretmenleri kadroya alması ve yine Şubat ayında en az 20 bin kadrolu öğretmen ataması olur

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan olmak ister misiniz?











