Haberler
5 Temmuz 2009, Pazar 01:53:06
Reklam Vermek İçin iletisimyolu [at] gmail.com


Giriş Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Dünya Spor Sağlık Kültür Sanat Teknoloji Eğitim Yazarlar
• Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a Yalan Söylüyorlar      • İşçi ve Bağ-kur Emeklilerine Zam      • Başbakanlık; Mutabakat Metnine Uyun.!      • Kpss İptal Edilecek mi?      • Başbakanlıktan Mutabakat Metnine Uyun Uyarısı      • Doktorun Kaşesini Çalıp Kendine İlaç Yazdı      • 2009/1'lerin Tercih Hakkı Var mı Yok mu ?      • Sağlıkçılara Özel Tatil Turu...      • Bingol'de Promosyon Sevinci      • Doktorların 'hasta Kapma'      • Rüşvet Alınırda Verilirde!      • Müdüre Kırtasiye Dayağı      • Hacı Adaylarına Domuz Gribi Dersi      • Tunceli'de 285 Okul Satılık      • İmamla Müezzin Karakolluk Oldu     
xxx
xxx
Atamaların Dondurulması Mümkün Mü?
1  Ocak  2009  Perşembe
Memur, daha sonra Devlet Memurları Kanunu'nun 62. ve 63. maddelerindeki süreler içerisinde göreve başlamak zorundadır.

Erdal Aydın

Sözkonusu kanuna göre aynı yerdeki görevlere atananlar atama emirlerinin kendilerine tebliğ gününü; başka yerdeki görevlere atananlar ise atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde yeni görev yerine haraket ederek belli bir yol süresini izleyen işgünü içinde göreve başlamak zorundadır.
Mücbir sebeplerle en fazla 2 ay uzatılabilir.

Ancak belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler nedeniyle göreve başlamama hali 2 ayı aştığı takdirde atama işlemi, atamaya yetkili makamca iptal edilmektedir. Bu çerçevede adayların ÖSYM tarafından yerleştirilmesi durumunda atamalarını dondurması mümkün değil.

TERCİHLERİ YAPARKEN
Memur adaylarının tercih edecekleri kadro ve pozisyonların karşısındaki başvuru şartları bölümünde birden fazla öğrenim alanı veya programı belirtilmiş ise bunların sadece birinden mezun olmuş bulunmaları yeterli.

Memur adayların öncelikle tercih edecekleri kadro/pozisyonun karşısında yer alan öğrenim koşuluna sahip olmaları ilaveten bu kadro/pozisyon için aranılan diğer niteliklere de sahip olmaları gerekmektedir.

Tercih edilecek kadroların başvuru şartları arasında mesleki öğrenim görmüş olmak şartına ilave olarak ustalık-kalfalık belgesi veya sertifika sahibi olmak şartı yer alması halinde, mesleki öğrenimi olanların ayrıca bu mesleklerle ilgili ustalık-kalfalık belgesi veya sertifika sahibi olmaları şart değil.

YABANCI DİL HAZIRLIK
KPSS-2008/4 tercih kılavuzunda başvuru şartları arasında dil şartı olarak sadece "İngilizce bilmek" gibi bir şart yer alıyorsa (3.5)'te belirtilenler dışında ortaöğretimde yabancı dil hazırlık eğitimi görüp başarılı olanlar ile yabancı dil hazırlık sınıfını müteakip yabancı dil ağırlıklı eğitim veren ortaöğretim kurumlarından mezun olduğunu belgelendirenler, yükseköğrenimde zorunlu/seçmeli yabancı dil hazırlık eğitimi görüp başarılı olanlar ile yabancı dil ağırlıklı ya da yabancı dille eğitim veren yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar da tercih edebilecekler.

ADAYLARDAN İSTENİLENLER
Başvuru şartları arasında "MEB'den onaylı bilgisayar işletmeni sertifikası sahibi olmak" niteliği aranan kadroları, MEB'den onaylı bilgisayar programcısı sertifikası, MEB'den onaylı bilgisayar analist programcı sertifikası sahibi olanlar da tercih edebilecekler.

Adaylardan istenilen sertifikaların, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan veya onaylı kurslardan veya yükseköğrenim kurumlarından alınmış olması gerekmektedir.

Örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, "MEB'den onaylı bilgisayar işletmeni sertifikasına sahip olmak" niteliğine ve aynı şekilde daktilo dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar da "MEB'den onaylı daktilo sertifikasına sahip olmak" niteliğine sahip olarak değerlendirilecektir.
Tercih yapacak tüm adaylar bu temel kurallara uymalılar.



takvim
_______________________________________________________________________________________________________
11742 kez okunmuştur. Yorum Ekle Arkadaşına Gönder Sayfayı Yazdır Facebook' a Ekle


Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan olmak ister misiniz?


Meb'den Günün Genelgesi
2009-2010 Öğretim Yılının Başlaması konulu 2009/10 no lu genelge yayımlandı.

Meb'den Ekderslerle İlgili Karar
“Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar”ın yürürlüğe konulması

Özür Durumu Müjdesi
MEB geçen seneki yer değiştirme kılavuzunda Sözleşmeli ve Kadrolu öğretmenler için ayrı ayrı takvim yayınlamış ve bu takvimlerde Sözleşmeli Öğretmenlere özür durumundan sadece ağustos ayında özür durumundan nakil hakkı tanımıştı.
2009 Yılı Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu
Meb'nin İlköğretimlerdeki Yeni Değişiklikleri!


Etiketler Atamaların ,Dondurulması ,Mümkün ,Mü? ,




DATALiNK REKLAMLARI

 
 
________________________  

15 Mayıs Son Gün
Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personel için yazlık kılık ve kıyafeti uygulaması 15 Mayıs'da başlıyor. Bu kapsamda memurlara yaz aylarında kravat ve ceket zorunluluğu kalkıyor.
Kullanici Adi :
Sifre :
Sifremi Unuttum | Uye Ol


Haberler
Haber Data © 2006-2008 Tüm hakları saklıdır. / ANKARA
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.
Sitene Haber Ekle
Rss Akışı
xxx