Haberler
4 Temmuz 2009, Cumartesi 15:44:36
Reklam Vermek İçin iletisimyolu [at] gmail.com


Giriş Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Dünya Spor Sağlık Kültür Sanat Teknoloji Eğitim Yazarlar
• Başbakanlıktan Mutabakat Metnine Uyun Uyarısı      • Doktorun Kaşesini Çalıp Kendine İlaç Yazdı      • 2009/1'lerin Tercih Hakkı Var mı Yok mu ?      • Sağlıkçılara Özel Tatil Turu...      • Bingol'de Promosyon Sevinci      • Doktorların 'hasta Kapma'      • Rüşvet Alınırda Verilirde!      • Müdüre Kırtasiye Dayağı      • Hacı Adaylarına Domuz Gribi Dersi      • Tunceli'de 285 Okul Satılık      • İmamla Müezzin Karakolluk Oldu      • Camilere Okuma Salonu Yapılacak      • Memura Temmuz Zam Genelgesi      • Sbs'de Yanlış Kitapçık İşaretleme Affı      • E-devlet Kuyrukları Bitirecek     
xxx
xxx
Bakanlık Ek Ödeme Farkları Konusunda Açıklama Yapmalı
30  Aralık  2008  Salı
Bakanlık Ek Ödeme Farkları Konusunda Açıklama Yapmalı

 

Sağlık Sen editörlerinin sitemize gönderdiği bilgi notu

“Bakanlık Ek Ödeme Farkları konusunda açıklama yapmalı" 

Sağlık-Sen, Ek Ödeme Kararnamesi'nde belirtilen miktarların altında döner sermaye alan sağlık çalışanlarına ödenmesi gereken farklara ilişkin uygulama konusunda  Sağlık Bakanlığı'nın açıklama yapmasını istedi.  

ANKARA- Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı'nda çalışan binlerce sağlık personeline döner sermaye gelirleri ile, Hükümetin belirlediği ek ödeme miktarları arasındaki farkın nasıl ödeneceği konusunda, Maliye Bakanlığı'nın uygulamaya ilişkin yayınladığı genelgeye rağmen, Bakanlık birimlerinde tereddüt yaşandığını belirterek, Sağlık Bakanlığı'na bu konuda açıklama yapması için başvurdu. 

Sağlık-Sen, konuyla ilgili Sağlık Bakanlığına yazdığı yazıda Ek Ödeme Kararnamesi'nde belirtilen miktarların altında döner sermaye alan sağlık personeline ödenmesi gereken farklar konusunun Bakanlık birimlerinde farklı yorumlara neden olduğu, konunun netlik kazanması ve ek ödeme farklarının gecikmeden hak sahiplerine verilmesi için Bakanlığı'nın bir açıklama yapmasının doğru olacağı vurgulandı. 

31.03.2006 tarihli Resmi Gazete' de yayımlanan 5473 sayılı “Değişik Adlar Altında İlave Ödemesi Bulunmayan Memurlara ve Sözleşmeli Personele Ek Ödeme Yapılması İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanunun 1. maddesinin 3. fıkrasında “Sağlık Bakanlığı merkez teşkilâtı personeli hariç 04/01/1961 tarihli ve 209 sayılı Kanunun 5 inci maddesine göre ödeme yapılanlara, bu fıkrada sayılan hükümlere göre önceki yılda yapılmış olan ödemelerin toplam net tutarına, birinci fıkraya göre yapılması öngörülen ödemeler toplam net tutara ulaştıktan sonra birinci fıkraya göre ödeme yapılmaya başlanır" hükmü yer alıyor.  
 

Ek ödemenin altında döner sermaye alan çok sayıda sağlık çalışanı var 

Hükümetin açıkladığı Ek Ödeme Kararnamesine göre sağlık hizmetlerinde çalışan personelin alması gereken ek ödeme miktarı aşağıdaki tabloda görülmektedir. Sağlık Bakanlığına bağlı başta birinci basamak sağlık kuruluşları ve toplum sağlığı merkezlerinde çalışanlar olmak üzere çok sayıda bakanlık personelinin döner sermaye miktarı ek ödeme miktarının altında kalıyor. Sağlık Bakanlığı dışındaki kurumlarda çalışan personel her ay kesintisiz ek ödeme imkanına sahipken, Sağlık Bakanlığı personeli, yıllık izin, şua izni, hastalık nedeniyle mazeret izinleri gibi durumlarda döner sermaye alamıyor. Sağlık Bakanlığı personeli, izinli geçirdiği dönemlerde döner sermaye alamadığı gibi ek ödemeden de  yararlanamıyor. 

Kadro ve Görev Ünvanı Ek Ödeme Miktarı
Tabip 331
Diş tabibi 302
Eczacı 292
Bu sınıfta yer alan diğer personel (Hemşire, Sağlık Memuru) 283
Memur 248
Yardımcı Hizmet Sınıfı 239

Sağlık Bakanlığı dışındaki kurumlarda çalışan personelin kesintisiz her ay aldıkları ek ödeme miktarı

hspace=0

_______________________________________________________________________________________________________
15635 kez okunmuştur. Yorum Ekle Arkadaşına Gönder Sayfayı Yazdır Facebook' a Ekle


Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan olmak ister misiniz?


Bingol'de Promosyon Sevinci
Sağlık Sen Bingöl Başkanı Nedim HANT'IN Açıklaması

Söz-Sen'den sadece doktorlara verilen zamma tepki
SÖZ SEN BASIN AÇIKLAMASI

Sağlık Sen: Emek Ayrımcılığına Son Verin
SAĞLIK SEN GENEL MERKEZ AÇIKLAMASI
Acil Sen'den Döner Sermaye Açıklaması
Acil Sen'den Ambulans Sürücülüğü Eğitim Projesi
Tam Gün Açıklamaları Devam Ediyor
Sağlık Çalışanlarının İçine Sinen Bir Yasa İstiyoruz
Erdöl: Ücretlerin Emekliliğe Yansımasını Arzu Ediyorum.
Söz Sen ; Personel Alımı Kadrolu Olsun
Adaletsiz Döner Sermaye Eylemi
Ses Keneden Ölen Sağlıkçı İçin Açıklama Yaptı
Zonguldakta Promosyon Sıkıntısı
Gazi Üniversitesi Hastanesinde Deprem!!!
Bakanlık: Görevde Yükselme Çalışmaları Devam Ediyor
Ses İzmir Şube Yöneticisi Yüksel Özmen Serbest Bırakıldı
Söz Sen'den Tam Gün Yasasına Eleştiri
Sağlık Sen Rekor Kırdı
Geçikmiş Ama Yerinde Bir Adım, Vekillerde Sendikalı Olsun
Söz-Sen Resmen Kuruldu
Türk Sağlık-sen'den Şoförleri Sevindirecek Hukuk Zaferi


Etiketler Bakanlık ,Ek ,Ödeme ,Farkları ,Konusunda ,Açıklama ,Yapmalı ,




DATALiNK REKLAMLARI

 
 
________________________  

15 Mayıs Son Gün
Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personel için yazlık kılık ve kıyafeti uygulaması 15 Mayıs'da başlıyor. Bu kapsamda memurlara yaz aylarında kravat ve ceket zorunluluğu kalkıyor.
Kullanici Adi :
Sifre :
Sifremi Unuttum | Uye Ol


Haberler
Haber Data © 2006-2008 Tüm hakları saklıdır. / ANKARA
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.
Sitene Haber Ekle
Rss Akışı
xxx